(See full credits for this project.)


This house, like so many others, had a miniscule kitchen and turned its back on a generous backyard. The irony in this case was that the owners were passionate about cooking and gardening. They wanted their home to support their passions, to allow for formal entertaining, and to incorporate some features of the English manor houses that they had fallen in love with on their travels.


An additional priority was for the house to continue to fit into its historic neighborhood. Though only a single, favorite room from the original house remained unaltered on the interior, we preserved the appearance of the structure from the street.


In contrast, the back is transformed completely; every major room, including a new kitchen addition, has been reoriented to face the back yard, and new diagonal views through the house make visual connections to the outdoors. The end result combines the clients' desired formality with a timeless warmth.


PORTFOLIO | PHILOSOPHY | RESOURCES | CREDITS | CONTACT